Masterclass Ondernemerschap 

 
M4Pro, training om 'Minder werken, meer verdienen' in praktijk te brengen, ondernemerschap met ziel en zakelijkheid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waarom

Vraagt uw organisatie ook meer ondernemend leiderschap? Heeft u ambitie, maar is het lastig om de juiste resultaten te bereiken en tegelijk een goede balans tussen privé en werk te vinden?  Wilt u naast uw ratio ook uw intuïtie inzetten bij het maken van keuzes?
Zijn dit vragen waar u mee worstelt en waar u echt mee aan de slag wilt, dan is deze masterclass een verstandige keuze.
Deze opleiding ontwikkelt en verdiept uw ondernemerschap en persoonlijk leiderschap. We dagen u uit om uw visie en ondernemersstrategie (verder) te ontwikkelen in een actief traject samen met andere deelnemers, trainers en actoren uit uw omgeving (klanten, directie, collega managers). Vooral laatstgenoemden spelen een belangrijke rol in dit traject en bij uw ontwikkeling.

 
Voor wie bedoeld

Wilt u ondernemen vanuit passie en uw ambitie als manager waarmaken op een manier die bij u past dan is dit een ware uitdaging voor u. Wilt u persoonlijke ontwikkeling als manager koppelen aan zakelijk succes en ondernemerschap, dan staan wij klaar om u daarin te begeleiden.
Of u nu directeur eigenaar, ondernemer, zzp-er, manager of leidinggevende bent, samen creëren we een leeromgeving waarin we werken aan het versterken van uw persoonlijke effectiviteit en ondernemersspirit.

 

Het programma

Het programma is gebaseerd op ‘De 10 Stappen naar bewustzijn’, beschreven door O. Rutten en het veranderingsproces van ‘Theorie U’ door C. O. Scharmer.
De ‘Theorie U’ gaat over leiderschapsontwikkeling, met als kernvraag: hoe kan ik als mens een volstrekt eigen bijdrage leveren aan de maatschappij, die tegelijkertijd aansluit bij wat de omgeving echt nodig heeft?

De algemene basisprincipes en de kernkwaliteiten van ondernemen en persoonlijk leiderschap vormen een kader om:
+ U te verdiepen in persoonlijke (leer)doelen gerelateerd aan bedrijfswaarden
+ Een push te geven aan resultaten die u nastreeft
+ Vorm te geven aan ondernemen en persoonlijk leiderschap
+ Een basis te leggen voor kennisverwerving, theoretische bagage en het toepassen in de eigen praktijk.
 

Ze zijn tevens de ankers waarlangs de voortgang van co-creëren, individuele leerprocessen en resultaten worden gevolgd, gewaardeerd en getoetst.

 

Methodiek

Er wordt een leerklimaat gecreëerd met als rode draad de persoonlijke ervaringen van de deelnemers. Door deze ervaringen te toetsen en te verbinden aan reeds bestaande theorieën, ontstaan nieuwe kennis en inzichten.
U gaat actief met praktische opdrachten aan de slag waarvan de resultaten direct zichtbaar zijn binnen uw organisatie. Daarbij leert u als leidinggevende te vertrouwen op uw ‘innerlijke kompas’ en maakt u contact met wat uzelf en anderen werkelijk bezig houdt.
De toetsing vindt plaats aan de hand van de opdrachten, reflecties, presentaties van onder andere uw persoonlijke en zakelijke visie en strategie.

 

 

Deze training is ontwikkelend als postbachelor opleiding i.s.m. met Avans+ en wordt exclusief door SharpenYourBusiness© aangeboden.

 


 

 

 

 

Helder, direct, duidelijk en leerzaam. Het traject heeft me gesterkt in het maken van beslissingen. In 2013, twee jaar na het traject, heb ik mijn beste ondernemersresultaten ooit behaald. Roger Hermans

 

 

Het resultaat

Vanuit passie leidinggeven en ondernemen op basis van een heldere visie en strategie. Uw ambitie kunnen waarmaken vanuit uw persoonlijke kracht met oog voor waarden en duurzaamheid.
Deelnemers* geven aan dat:

+ hun bedrijf duurzaam winstgevend is geworden;
+ ze zicht hebben op een heldere strategie, de propositie en het doel van het bedrijf;
+ ze klanten aantrekken die bij hen passen en dat de productiviteit stijgt;

+ ze leren om het personeel gericht te begeleiden in zelfsturendheid;
+ dat ze meer vrijheid en meer rust ervaren, dat resultaten meer in flow en met plezier bereikt worden.


Door deze opleiding is uw vakkennis vergroot en zijn uw competenties versterkt, daardoor ben u niet alleen gegroeid op persoonlijk vlak, maar plukt ook uw bedrijf de vruchten van deze ontwikkeling, u bent namelijk succesvoller in dat wat u doet.

 

Nog een aantal citaten van oud deelnemers
De grootste winst is dat ik bereikt heb dat ik niet meer loop te ‘leuren’ om opdrachten, maar dat ik werk zoek vanuit de gedachte dat ik van waarde ben voor mijn klanten. En dat is anders koud acquireren’.

‘Ik heb bereikt dat ik kan ondernemen zoals ik wil ondernemen, dat geeft mij rust’.

‘Ik heb meer plezier gekregen en boek betere resultaten’.

 

Begeleiding
 


 

Het gehele traject wordt begeleid door Olaf Rutten en Dirk Dumon. Zij vormen een topteam dat zorgt voor een klimaat waarin u leert en ervaart wat het is om een goed ondernemer te zijn.


Tijdsinvestering

Er vinden 10 bijeenkomsten plaats van 1 dag verspreid over een periode van ongeveer 1 jaar. Naast de bijeenkomsten dient u rekening te houden met ongeveer 4 uur werkgerelateerde studiebelasting per week.

Opleidingsplaats en data
Deze opleiding vindt plaats in Goirle - Tilburg bij het prachtig gerestaureerde klooster Nieuwkerk.

Voor de eerstvolgende startdatum is op vrijdag 23 september 2016. De volgende negen opleidingsvrijdagen zijn 21/10, 18/11, 16/12, 20/1, 17/2, 17/3, 21/4, 19/5 en 23/6/2017.

 

Financiële investering
De investering voor de gehele Masterclass Ondernemerschap bedraagt € 2.800,- inclusief leermiddelen, lunches en koffie/thee.

Alle bedragen zijn exclusief btw.

 

 Aanmelden en contact

Direct inschrijven via olaf.rutten@sharpenyourbusiness.nl.

Voor een adviesgesprek kunt u ook een email zenden aan Olaf Rutten of direct bellen.

Of bel direct met hoofd opleider Olaf Rutten:
06 53 240 219.

 

 

SYB SharpenYourBusiness©

Ondernemend, creatief, onafhankelijk

  • YouTube

     Paul Sikkema

  • YouTube

     Chan Gademan

  • YouTube

     Hans van Strijdhoven

Ja stuur mij gratis het Ebook over minder werk, meer verdienen